Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Over De Rand voortaan ook digitaal te volgen via RINGtv

Over De Rand voortaan ook digitaal te volgen via RINGtv

Vanaf vandaag loopt op woensdag na ons nieuws een nieuw seizoen van Over De Rand, het magazine van de Vlaamse overheid dat specifiek gewijd is aan de Vlaamse Rand.  Over De Rand kan je voortaan ook via deze website bekijken. Online komt een nieuw luik waar je al het nieuws en informatie over de Vlaamse Rand vindt.

RINGtv covert al sinds z’n ontstaan 25 jaar geleden het nieuws uit Halle-Vilvoorde. Daartoe behoren ook de negentien gemeenten rond Brussel die de Vlaamse Rand vormen. Sinds vandaag heeft die Vlaamse Rand een eigen plek op de website van RINGtv. "De uitzendingen op televisie blijven op woensdag, maar er was veel vraag om die na afloop te kunnen bekijken. Er zijn heel veel mensen die daar belangstelling voor hebben. Zij zullen vanaf nu ook op de website Over De Rand kunnen bekijken", zegt hoofdredacteur van RINGtv Dirk De Weert.

RINGtv versterkt op het nieuwe luik van de website ook de samenwerking met een aantal partners uit de Vlaamse Rand. Het gaat dan om de RandKrant, maar ook culturele centra als Westrand en Cultuurcentrum Strombeek en enkele gemeenschapscentra. Die gaan ook aan bod komen op die speciale pagina op onze website. Die vind je hier.

"De Vlaamse Rand is een regio waar de laatste jaren toch heel veel dingen aan het gebeuren zijn, zowel politiek als op cultureel vlak. We gaan korter op de bal spelen met nieuwsartikels. Dus niet alleen video maar ook korte berichten over alles wat beweegt in die Vlaamse rand", besluit Tina Deneyer, eindredacteur van Over De Rand.