Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Personeel De Lijn legt vrijdag werk neer

Personeel De Lijn legt vrijdag werk neer

Bij vervoersmaatschappij De Lijn wordt vrijdag 9 oktober een 24-urenstaking gehouden. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. De Lijn waarschuwt voor een ernstige verstoring van de dienstregeling. Onverantwoord, vindt de directie van De Lijn.

Op 17 september dienden de vakbonden een stakingsaanzegging in om te protesteren tegen de privatisering van een deel van de activiteiten en het afstoten van het personeel. Overleg met de directie leverde niets op. Zowel de christelijke, socialistische en liberale vakbond roept werknemers van De Lijn op om vrijdag het werk neer te leggen.

"Er is na lang onderhandelen geen bereidheid gevonden bij de directie om onze medewerkers van leerlingenvervoer en belbuscentrale te integreren binnen De Lijn", staat te lezen in het pamflet. "Acties zijn onvermijdelijk, de wil van de directie om met concrete oplossingen te komen ontbreekt."

 Momenteel is het onduidelijk hoe groot de mogelijke hinder zal zijn. De impact van de staking kan sterk verschillen van regio tot regio. “"Staken is volgens ons op dit moment voltrekt onverantwoord, de vakbonden brengen de toekomst van de lijn als geheel hiermee in gedrang”, stelt Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn. "Ik betreur ten zeerste dat deze actie onze reizigers weer zal treffen."