diegem.jpg

Politie gaat overlast in Diegem aanpakken

maa 18 jan 2021

De politiezone Vilvoorde-Machelen gaat de overlast in de Machelse deelgemeente Diegem aanpakken. Sinds een paar weken zijn er op sociale media meldingen van rondhangende jongeren die vuurwerk en voetzoekers afsteken en allerhande vandalenstreken uithalen. Vandaag start de politie met een actieplan om de rust te laten terugkeren.

Naast vandalenstreken  is er ook sprake van druggebruik en -verkoop. Ook bij de politie zelf kwamen al meldingen binnen. De politie stelt ook een aanhoudend onaangepast rij- en parkeergedrag in de straten van Diegem vast. “De aanpak bestaat voornamelijk uit een verhoogde zichtbare aanwezigheid van politie in de straten van Diegem op specifieke tijdstippen en met de specifieke opdracht om op te treden tegen deze vormen van overlast”, zegt Cathérine Bodet van de politiezone VIMA. “Daarnaast zal er ook actief gecontroleerd worden op de verschillende verkeersproblemen in de dorpskern zoals onaangepaste snelheid en foutief stilstaan en parkeren in het bijzonder.”

Het project gaat vandaag officieel van start. “In realiteit werden onze patrouilles al voor de jaarwisseling richting Diegem georiënteerd. We merken echter dat een gestructureerde aanpak zich opdringt, waarbij we het probleem vanuit de verschillende invalshoeken gaan benaderen. Al onze operationele diensten zijn betrokken bij het actieplan en hebben elk een rol te vervullen, van interventiepolitie tot verkeerspolitie en zelfs de lokale recherche”, aldus Bodet.

De politie doet ook een oproep aan de inwoners om verdachte handelingen meteen te melden aan de politie via het nummer 101. Ook het Buurtinformatienetwerk wordt ingeschakeld.