Politie Halle zoekt getuigen misdrijf via sms-actie

don 18 sep 2014

1.400 mensen die begin deze maand in de buurt waren van de snelwegparking langs de Brusselse Ring in Halle, hebben de voorbije dagen een smsje gekregen van de politie. Op die manier hoopt de politie getuigen te vinden van de schietpartij die er toen plaatsvond.

De feiten deden zich voor op maandagavond 1 september op een parking langs de Brusselse Ring. Een man die werkt voor een depannagedienst werd in de rug geschoten en raakte zwaargewond. Omdat er nog heel veel vragen blijven omtrent het incident, greep de politie naar een ongebruikelijke techniek.

Volgens woordvoerder Peter De Waele is het nog maar de tweede of derde keer dat de federale politie deze techniek toepast.  Maar in dit geval vond de politie dat er voldoende redenen waren om de techniek te gebruiken.

Het gebruikelijke buurtonderzoek kan je immers niet op een parking toepassen.  Bovendien gaat het om zware criminele feiten.  Na overleg gaf de onderzoeksrechter het mandaat met de vraag aan de operatoren om na te gaan wie in de buurt was van de feiten.  Die mensen hebben allemaal een sms gekregen met de vraag of ze niets gezien hebben of kunnen helpen bij het opsporen van de misdadigers, legt woordvoerder Peter De Waele uit.

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde zijn er al enkele reacties binnengelopen op de oproep, maar over de inhoud kan niets gezegd worden.