hacienda_vilvoorde.jpg

Politie legt huwelijksfeest met meer dan 60 gasten stil

zon 20 dec 2020

De politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) heeft zondagmiddag in Vilvoorde een groot huwelijksfeest stilgelegd. Dat was aan de gang in een leegstaand restaurant op de Koningslosesteenweg. Er waren 54 volwassenen aanwezig en een tiental kinderen. Dat bevestigen burgemeester Hans Bonte en het parket Halle-Vilvoorde.

Het Afrikaans huwelijksfeest vond plaats in het voormalige restaurant La Haciënda in de Vilvoordse wijk Kassei. Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt de tussenkomst van de politie. “We maken voor iedereen een proces-verbaal op en zullen daarna zien wie er welke boete krijgt of eventueel onmiddellijk gedagvaard wordt als het om de organisatoren gaat”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre.

Over de interventie zelf en hoe die verlopen is, zijn geen details bekend.Burgemeester Hans Bonte (SP.A) reageert ontzet. “Ik ben verschrikkelijk verontwaardigd. Wie haalt het in zijn hoofd om zoiets in deze tijden nog te doen. Ik hoop echt dat de verantwoordelijken van de organisatie en ook de eigenaar die het pand verhuurt zwaar verantwoordelijk gesteld worden.”

De aanwezigen kwamen zo goed als allemaal van buiten Vilvoorde en kwamen zelfs uit het buitenland. La Haciënda was vroeger een van de chicste restaurants van Vilvoorde maar staat nu al jaren leeg.