Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie Zaventem gaat milieuvriendelijker rijden

Politie Zaventem gaat milieuvriendelijker rijden

Het voorbije jaar werd het voertuigenpark van de lokale politiezone Zaventem aanzienlijk uitgebreid met in totaal 14 bijkomende voertuigen. Naast milieuvriendelijke wagens werd ook geopteerd voor gewone en elektrische fietsen.

Bij de aankoop van de nieuwe voertuigen nam de gemeente naast efficiëntie ook groene eigenschappen ter harte. Opvallend bij de nieuwe wagens zijn de patrouillewagen met ANPR (automatische nummerplaatherkenning) en de specifieke auto voor de hondengeleider: de zone heeft immers sinds begin dit jaar ook een politiehond in dienst.

De 3 nieuwe auto’s van het lokale politiekorps zijn CNG-wagens. Ze rijden dus op Compressed Natural Gas, momenteel de minst vervuilende fossiele brandstof op de markt. Daardoor is nu 1/3 van de dienstwagens van het korps milieuvriendelijk. De totale vloot van de lokale politie Zaventem telt nu 43 voertuigen, waarvan 21 wagens.

Verder werden de lichte politiemoto’s  intussen allemaal vervangen door elektrische fietsen, volgens het gemeentebestuur “om de agent letterlijk en figuurlijk dichter bij de burger te brengen”. Ook voor de stadswachten werden dergelijke fietsen voorzien.