save.jpg

Primeur in Vlaams-Brabant: Meise krijgt SAVE-label

zon 18 jan 2015

Meise krijgt als eerste gemeente in Vlaams-Brabant het SAVE-label van OVK, de lotgenotenorganisatie Ouders van Verongelukte Kinderen. Meise krijgt het label omdat de gemeente de voorbije jaren fors heeft geïnvesteerd in een beter en veiliger mobiliteitsbeleid.

OVK strijdt voor een beter en veiliger verkeer om op die manier het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. In 2011 ontwikkelde de lotgenotenorganisatie daarom het SAVE-charter Steden & Gemeenten. In het charter staan zeven doelstellingen, stuk voor stuk ter bevordering van de veiligheid in het verkeer, vooral voor jongeren en kinderen.
 
De gemeente Meise is nu de zevende gemeente die de doelstellingen van het SAVE- charter succesvol heeft ingelost, de eerste provincie in Vlaams-Brabant. Daardoor heeft zij recht op het SAVE-label. De uitreiking vindt plaats op 22 februari in het gemeentehuis van Meise. Willy Kerremans, schepen van mobiliteit in Meise, die zelf een zoon verloor in het verkeer, noemt het SAVE-label een bekroning voor het resultaat van 4 jaar werken rond mobiliteit en verkeersveiligheid. Maar hij benadrukt dat de klus nog niet geklaard is. Hij beschouwt het SAVE charter als een mijlpaal onderweg naar het ideale mobiliteitsbeleid.