Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Protest tegen nieuw bouwproject in Halle

Protest tegen nieuw bouwproject in Halle

In Halle staat een nieuw omstreden bouwproject op stapel. Het omvat de bouw van 57 appartementen tussen de Devlemincklaan en de Kia-garage op de Bergensesteenweg. Streekvereniging Zenne en Zoniën betreurt dat daarbij waardevol groengebied zou verloren gaan.

Het gaat om een bouwproject van een promotor uit Dilbeek. Die wil op de Bergensesteenweg, tussen de Devlemincklaan en de Kia-garage 3 gebouwen neerzetten, goed voor 57 appartementen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 17 november.

Streekvereniging Zenne en Zoniën laat weten dat het op de valreep nog bezwaar zal indienen. Milieuraad Halle stelt dat de daagkracht van de omgeving overschreden wordt. Concreet gaat het om de draagkracht op het gebied van natuur, milieu (waterberging en luchtkwaliteit) en mobiliteit. Vooral het feit dat een parkje zou verdwijnen, is de Streekvereniging Zenne en Zoniën een doorn in het oog. Bovendien wordt ook een ondergrondse parking voorzien en worden grote delen van het terrein verhard. Dit zal een negatieve invloed hebben op de waterafvoer en de rioolcapaciteit, zegt Zenne en Zoniën.

De bouwpromotor wil in een volgende fase bovendien een verkavelingsaanvraag indienen voor 3 bijkomende percelen in de Devleminckstraat, waar opnieuw groen zal verdwijnen. Zenne en Zoniën vraagt het schepencollege van Halle om het project negatief te adviseren. 

Volgens de bevoegde schepen Snoeck van Hallen zouden inderdaad een paar bomen sneuvelen maar zou het zeker niet om alle bomen gaan.