proest_sneltram.png

Protest tegen sneltram langs A12 in Wolvertem

maa 15 sep 2014

In de Meisese deelgemeente Wolvertem groeit de vrees dat de geplande tramlijn tussen Brussel-Willebroek ten westen van de A12 zal lopen. Volgens het actiecomité ‘Sneltram A12 West’  zal dat naast onteigeningen ook heel wat verkeershinder met zich meebrengen.

Tegen 2020 moeten enkele tramlijnen het fileprobleem naar de hoofdstad mee verhelpen. De tramlijn Brussel-Willebroek komt mogelijk deels ten westen van de A12 te liggen, vlakbij de dorpskernen van Meise en Wolvertem. Ondanks protest zou De Lijn nu toch bij haar oorspronkelijk idee blijven.

Het actiecomité herhaalt zijn pleidooi om het tracé te verleggen naar de oostkant van de A12. Vooral omdat dan de nu al drukke Wilgenlaan, waar een halte zou komen, ontzien wordt. Volgens Guy Mullie van het actiecomité is er aan de Wilgenlaan ook een tekort aan parkeerplaatsen.

Uit een infovergadering begin juni blijkt volgens het comité dat ook het Agentschap Wegen en Verkeer het oost-tracé een goed alternatief vindt. Het actiecomité hoopt dan ook dat De Lijn haar plannen alsnog herbekijkt.  Volgens het actiecomité zouden er op die manier ook heel wat onteigeningen kunnen voorkomen worden.