Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Providentia wordt de woonmaatschappij voor 14 gemeenten in Halle-Vilvoorde

Providentia wordt de woonmaatschappij voor 14 gemeenten in Halle-Vilvoorde

De sociale huisvestingsmaatschappij Providentia, actief in 14 gemeenten in onze regio, breidt haar werking uit en vormt zich om tot woonmaatschappij. Sinds dit jaar mogen Vlaamse gemeenten nog maar één organisatie hebben die sociale woningen bouwt, verhuurt en verkoopt. Daarom slaan sociale huisvestingsmaatschappijen de handen in elkaar met sociale verhuurkantoren. Providentia vormt nu een woonmaatschappij samen met RSVK De Woonkoepel, SVK Webra, SVK OCMW Wemmel en SVK Zuidkant.

Door de samenvoeging van de sociale verhuurkantoren bij Providentia neemt de woonmaatschappij 318 woningen en appartementen over. Providentia is actief in Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Merchtem, Opwijk, Roosdaal, Ternat en Wemmel. Daar huurt Providentia nu ook woningen om de private markt om door te verhuren aan een sociaal tarief voor mensen met een beperkt inkomen. In het totaal verhuurt Providentia nu bijna 3.700 woningen.

Voor kandidaat-huurders is het voordeel dat ze zich voortaan slechts op één lijst moeten inschrijven. Vanaf volgend jaar komt er zelfs één Vlaams Centraal Inschrijvingsregister. Dat moet een enorme vereenvoudiging zijn voor alle begeleidende diensten zoals het OCMW, CAW en Woonloket. Voor de huurders, eigenaars, kopers en ontleners verandert er niks.

Op de foto van links naar rechts: voormalig voorzitter Ann Van Langenhof, algemeen directeur Leen Deraedt en voorzitter Lien Casier van Providentia.