spar_ruisbroek.png

Provincie weigert vergunning voor nieuwe Spar-supermarkt

din 18 jun 2019

De provincie Vlaams-Brabant heeft de bouwvergunning voor de Spar-supermarkt in het voormalige tuincentrum aan de Ruisbroeksesteenweg in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek geweigerd. Die beslissing komt er na protest van buurtbewoners. Colruyt Group zou geen nieuwe aanvraag indienen.

Colruyt Group, dat eigenaar is van winkelketen Spar, had plannen om op de terreinen van de vroegere bloemenzaak een nieuwe winkel van duizend vierkante meter te bouwen. Buurtbewoners zagen de komst van het warenhuis niet zitten. Ze vreesden voor mobiliteitsproblemen en de aantasting van hun privacy. Een zeventigtal buurtbewoners diende bezwaar in tegen de plannen.

Het schepencollege van Sint-Pieters-Leeuw leverde ondanks het burenprotest toch een vergunning onder voorwaarden af. Twee buren gingen daarop in beroep bij de provincie en die gaf de buurtbewoners gelijk. Volgens het provinciebestuur past het project niet in de omgeving.

De komst van de Spar-winkel lijkt nu definitief van de baan. Volgens buurtbewoners zou Colruyt Group geen nieuwe aanvraag meer indienen.