elkzijnhuis.jpg

Raad van State zegt nee tegen 75 sociale woningen

don 18 apr 2019

De Raad van State verwerpt het beroep van sociale huisvestingsmaatschappij Elk Zijn Huis. Die wil in Melsbroek 75 sociale woningen bouwen langs de Lijsterlaan. 

De procedureslag van Elk Zijn Huis duurt intussen al zo’n 10 jaar. Het project stuit van in het begin op protest van buurtbewoners, die het te groot vinden voor hun dorp. Ook bij de gemeente Steenokkerzeel is er om dezelfde reden weinig animo voor het bouwproject.

De gemeente Steenokkerzeel weigerde eind 2017 om enkele buurtwegen af te schaffen, waardoor het geen bouwvergunning kon afleveren. Elk Zijn Huis trok daarop naar de provincie Vlaams-Brabant en de Raad van State. Nadat de provincie al vergunningen weigerde af te leveren, klasseert de Raad van State het beroep.

De kans dat de sociale woningen er komen, is daardoor heel klein geworden. Een studie moet uitwijzen wat er nu mogelijk is op de grond langs de Lijsterlaan. Een procedure die Elk Zijn Huis op de voet volgt en op basis van de uitkomst de nodige stappen wil ondernemen om het bouwproject toch te kunnen realiseren.