Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recordaantal baby’s laat zich fotograferen op reuzenwaterlelies in Plantentuin

Recordaantal baby’s laat zich fotograferen op reuzenwaterlelies in Plantentuin

Vandaag gaat in Plantentuin Meise de eerste van vijf fotoshoots door waarbij baby’s op reuzenwaterlelies worden gezet in de serre van de tropische draslanden. De traditionele fotosessie was in een half uur uitverkocht. In totaal worden de komenden weken 420 baby’s op beeld vastgelegd, een recordaantal.

De Plantentuin Meise geeft elk jaar ouders en  grootouders de kans om hun kleine spruit te laten fotograferen op de bladeren van de reuzenwaterlelie. Een initiatief dat jaar na jaar aan populariteit wint. “Dit jaar worden er In totaal 420 baby’s gefotografeerd, dat zijn er 85 per dag. Nooit eerder werden er zoveel baby's op onze waterlelies gefotografeerd”, zegt woordvoerder Manon Van Hoye van Plantentuin Meise. “Het is ook voor het eerst dat we vijf dagen fotograferen, zo spreiden we de fotomomenten iets meer en is het ook rustiger voor de baby’s. De fotograaf neemt ook zijn tijd en als de baby even onwennig is of weent, dan verleggen we die op de waterlelie.”

Het kan flink warm worden in de serre, merkt Van Hoye op. “Daarom ook blijven de bezoekers niet te lang in de serre. Er zijn enkel baby’s toegelaten van maximum één jaar oud. Zo’n reuzenwaterlelieblad is erg stevig en kan wel veertig kilogram dragen. In die zeventien jaar hebben we nooit een incident gehad. De baby ligt ook veilig op een dekentje en onze mensen zijn constant bij de fotosessie aanwezig om alles veilig te laten verlopen”, zegt Van Hoye.

De fotograaf neemt naast een foto van de baby op het reuzenwaterlelieblad ook een gezinsfoto in de serre met de waterlelies. “Na de fotosessie kan de familie genieten in onze nieuwe koffiebar op het Pachthof vlakbij het kasteel, in de Orangerie of onze kunstroute volgen”, besluit Van Hoye.