Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recreatieve gedeelte Hallebad minder vaak open door te hoge kosten

Recreatieve gedeelte Hallebad minder vaak open door te hoge kosten

Sportoase Hallebad past de openingsuren aan om zo tegemoet te komen aan de toegenomen uitbatingskosten én tickets nog altijd aan een laag tarief te kunnen verkopen. Dat maakt Sportoase bekend in een persbericht. De wijzigingen gaan in vanaf maandag 30 januari.

 

De uitbater van het zwem- en sportcomplex wordt geconfronteerd met uitzonderlijk gestegen energiekosten en personeelsuitgaven. Daarom gaat het recreatieve gedeelte van het zwembad op weekdagen minder vroeg open. De wellness, het recreatiebad, de glijbaan en peuter- en kleuterzone zullen op weekdagen pas vanaf 16u toegankelijk zijn, maar op woensdag wel al vanaf 13 uur. Tijdens het weekend blijft het recreatieve gedeelte wel hele dagen open.

“Meer dan 90 procent van onze bezoekers gebruikt het recreatieve gedeelte in de late namiddag en ’s avonds. Door de extreme kostenstijgingen worden we gedwongen om pragmatische en kostenbewuste keuzes te maken zodat we enerzijds het school-, club- en baantjeszwemmen onverminderd kunnen blijven aanbieden en anderzijds geen extreme kosten moeten doorrrekenen,” licht Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van Groep Sportoase toe.

De maatregel gaat maandag is en wordt als tijdelijk beschouwd. Elke drie maanden wordt de situatie geëvalueerd. De beperking van openingsuren komt er na overleg met de stad Halle, benadrukt Sportoase.