Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Regiogids zet toeristische troeven Groene Gordel in de kijker

 

Regiogids zet toeristische troeven Groene Gordel in de kijker

De Groene Gordel telt heel wat topattracties. Denk maar aan het AfricaMuseum in Tervuren, de Plantentuin Meise en het Kasteel van Gaasbeek. Al die grote en kleinere toeristische troeven zijn nu samengebracht in een nieuwe regiogids van Toerisme Vlaams-Brabant.

 

De nieuwe, gratis regiogids Groene Gordel is viertalig en telt 168 pagina’s. Je vindt er zowel de topattracties als de kleine verborgen parels in Groene Gordel rond Brussel. “Een frisse Geuze of een lekker witloofmenu onder de kerktoren met zicht op een kasteel zijn van die momenten om te koesteren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Toerisme.  “We tonen met de regiogids toeristen, expats, Brusselaars en ook de eigen inwoners de weg in deze adembenemende regio. Het concept van deze gids is zo opgevat dat hij bruikbaar is voor verschillende doelgroepen. Er is aandacht voor de topattracties, toeristische thematische lijnen en praktische tips per gemeente. De mooie foto’s geven goesting om de Groene Gordel te bezoeken. Dankzij QR-codes krijgt men meer informatie over fiets- en wandelroutes." Je vindt de Nederlandstalige gids vanaf 1 juli bij de lokale toeristische diensten. De meertalige versies volgen in augustus.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!