cajetanusschool_perk.jpg

Sint-Cajetanusschool in Perk wellicht gered van sluiting

maa 29 jun 2015

In Perk zal de Sint-Cajetanusschool ondanks het vernietigend inspectieverslag wellicht niet moeten sluiten. Het schoolbestuur heeft samen met de gemeente een plan uitgewerkt om het oude klooster te renoveren en nieuwe klassen te bouwen. 

Het oude kloostergebouw in Perk is dringend aan renovatie toe. Maar het dossier zit al meer dan 10 jaar in het slop.

Als er niet ingegrepen wordt, dreigt de inspectie met de sluiting van de school waar momenteel zo’n 300 leerlingen les volgen. Maar zover komt het waarschijnlijk niet. De gemeente heeft samen met het schoolbestuur een plan uitgewerkt voor de renovatie van de volledige site.

Zo zal de gemeente in de tuin van het klooster nieuwe klaslokalen bouwen, een polyvalente zaal en nieuwe chirolokalen. Die plannen zouden gefinancierd worden door de gemeente. Het schoolbestuur zelf zou de renovatie van het klooster financieren.

De Sint-Cajetanusschool heeft tot begin september tijd om de plannen verder uit te werken. Als het departement Onderwijs de plannen goedkeurt, kan de school voorlopig open blijven. De school heeft dan 3 jaar de tijd om de renovatie uit te voeren.  (foto Archief RINGtv)