Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Pieters-Leeuw tegen komst internationaal busstation

 

Sint-Pieters-Leeuw tegen komst internationaal busstation

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw is niet te spreken over de plannen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om net over de grens met Anderlecht, op de parking naast het Erasmusziekenhuis, een internationaal busstation neer te poten. Volgens toekomstig Leeuws burgemeester Jan Desmeth (N-VA) kan de aangrenzende Henri Simonetlaan al dat extra verkeer helemaal niet slikken. 

Door de op- en afrit van de Ring rond Brussel iets verderop is het altijd druk in de buurt van de Erasmusrotonde. Binnenkort komt daar misschien nog een pak verkeer bij. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil een parking aan het Erasmusziekenhuis omvormen tot een internationaal busstation. “Als dat op deze locatie zou komen, vrezen wij een verkeersinfarct”, zegt Jan Desmeth. “Het gaat over 400 busbewegingen per dag. Dat is heel veel. Op de Henri Simonislaan, die nu maar met één rijvak op de rotonde toekomt, vrees ik dat dat niet goed gaat komen.”

De gemeente staat niet alleen in het protest. Ook de gemeente Anderlecht, het Erasmusziekenhuis en Erasmus Gardens, een nieuwe wijk die op de grens met Sint-Pieters-Leeuw wordt opgetrokken, zien de plannen niet zitten. Bovendien zit de gebrekkige communicatie vanuit Brussel Sint-Pieters-Leeuw dwars.

“Wij gaan zeker verdere stappen ondernemen. Wij horen nu dat er 11 locaties uitgekozen zijn. Wij hopen dat één van de tien andere zal gekozen worden. We volgen dit op de voet. Als dat terug deze richting uitgaat, dan gaan we zeker de nodige stappen ondernemen om in goed nabuurschap daartegen te ageren”, besluit Desmeth.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.