Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Slachtoffers aanslagen verspreid over 50 ziekenhuissites

Slachtoffers aanslagen verspreid over 50 ziekenhuissites

De slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel krijgen verzorging in maar liefst 50 ziekenhuissites, 48 Belgische en 2 Franse. Donderdagnamiddag verbleven nog 121 gewonden in een ziekenhuis. 63 onder hen liggen op intensieve zorgen. 

1 op 5 Belgische ziekenhuissites vangt slachtoffers op

Op 22 maart zijn in totaal 316 gewonden opgenomen in 25 Belgische universitaire en regionale ziekenhuizen en in brandwondencentra. Nadat de eerste zorgen waren toegediend, zijn slachtoffers verspreid over nog meer regionale ziekenhuizen en brandwondencentra. Hierdoor vangt bijna één op vijf van de Belgische ziekenhuissites slachtoffers van de aanslagen op.

Van de 121 slachtoffers die nog gehospitaliseerd zijn, verblijven 119 personen in Belgische ziekenhuizen en twee patiënten worden verzorgd in Franse ziekenhuizen. De 63 slachtoffers op intensieve zorgen, hebben vaak zware brandwonden en zijn geraakt door penetrerend metaal.

"Onze medische teams hebben prachtig werk geleverd"

“De slachtoffers en families hebben vaak nog een lange weg voor zich, maar ze zijn in de best mogelijk handen. Ik kan het niet genoeg benadrukken: onze medische teams hebben prachtig werk geleverd. Ik ben hen dankbaar voor hun inzet en voor hun grote expertise," vertelt minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Van de vier patiënten die nog in coma lagen en onbekend waren, zijn intussen twee personen geïdentificeerd. De identificatie is in handen van het Disaster Victim Identificationteam van de Federale Politie.