vlcsnap-2016-10-10-15h21m32s155.png

Spelend Nederlands leren in Alsemberg

maa 10 okt 2016

Onder het motto ‘Iedereen aan het woord’ ging zaterdag de ‘Week van het Nederlands’ van start. Met dit initiatief wil de Taalunie de aandacht  vestigen op de meerwaarde van het Nederlands. Ook het Sint-Victorinstituut in Alsemberg doet enthousiast mee aan de 'Week van het Nederlands' en organiseert voor zijn leerlingen onder meer een meezingsessie, een taalquiz, een Groot Dictee der Nederlandse taal en taalspelletjes.

“Wij zijn een school in de Vlaamse Rand. Wij hebben leerlingen met verschillende thuistalen  wat een extra uitdaging is voor de school. En met de Week van het Nederlands willen wij  het Vlaams karakter van onze school in de kijker zetten”, verduidelijkt directrice Sylvie Vande Lannoote. Dat doen de leerkrachten door allerlei extra leuke taalactiviteiten te organiseren tijdens deze Week van het Nederlands. "Nederlands is voor de anderstaligen vaak een moeilijke taal, of dat denken zij toch, of een niet-leuke taal. En van dat beeld willen wij afstappen. Ik wil de leerlingen gemotiveerd krijgen om met heel veel plezier mooi Nederlands te spreken en dat kan het best met taalspelletjes", vertelt leerkracht Nederlands Annelies Peeters.

RINGtv ging vanmorgen alvast even proeven van al die taalspelletjes. Een uitgebreid verslag krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.