carnaval_halle_5th_art_photography_2.jpg

Stad Halle en hulpdiensten klaar voor veilig carnaval

vrij 13 maa 2015
Meer dan 50 hulpverleners van het Rode Kruis Halle staan paraat, het Sint-Mariaziekenhuis heeft extra bedden en personeel voorzien en de Halse brandweer voorziet voortdurend 14 manschappen: de stad en de hulpdiensten zijn klaar voor een veilig carnaval Halle 2015.
 
 
 
 

Vandaag begint het carnavalsfeest in Halle. De stad en de hulpdiensten willen er in de eerste plaats een veilig feest van maken en nemen daarom de nodige voorzorgen. 
 
Medische hulpverlening
Het Rode Kruis slaat voor de hele periode haar tenten op in de Servaisacademie. In dit medisch dorp kan iedereen gedurende het hele carnaval terecht voor medische verzorging. Er worden ook permanent twee ziekenwagens ingezet en er staan er nog twee extra klaar. Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria breidt zijn spoedafdeling tijdelijk met een aantal bedden uit en versterkt ook het team van artsen en verpleegkundigen. 
 
Brandweer staat paraat
De brandweer voorziet continu 14 manschappen tijdens carnaval. Op de drukste momenten, tijdens stoeten en vuurwerk, wordt dit aantal opgetrokken tot 24. 
Op zondagmiddag wordt een inzetklare reddingsboot met duikteam voorzien op het kanaal. Ook maandagavond tijdens het vuurwerk staan duikers en een boot ter beschikking om mogelijke drenkelingen veilig aan wal te zetten. 
 
Veel blauw tijdens carnaval
De politie is dit jaar extra waakzaam. De lokale politie Halle zet tijdens carnaval het volledige politiekorps in om de veiligheid te garanderen. Zij krijgen nog ondersteuning van andere korpsen. 
 
Foto: 5th Art Photography