prezoneraad_halle-vilvoorde.jpg

Start brandweerzone Vlaams-Brabant West wordt niet uitgesteld

woe 5 nov 2014

De burgemeesters hebben begrip voor het ongenoegen van de brandweerkorpsen en beloven snel duidelijkheid.  Maar de start van de nieuwe brandweerzone wordt in geen geval uitgesteld.  

In Vilvoorde betoogden vanmorgen zo’n 100 misnoegde brandweermannen van de koprsen uit Gooik, Lennik, Opwijk, Londerzeel, Vilvoorde, Asse, Zaventem en Halle. De korpsen vragen dringend meer duidelijkheid over de nieuwe brandweerzone Vlaams-Brabant West, die op 1 januari 2015 operationeel moet zijn. 

“Ik begrijp dat de brandweermannen opkomen voor hun rechten en er moet inderdaad meer duidelijkheid komen”, dat zei Kris Poelaert, burgemeester van Herne, na afloop van een vergadering vanmiddag met de burgemeesters uit onze regio over de nieuwe brandweerzone.  De gemeenten steken ook een beschuldigende vinger uit naar de federale overheid. Zo weten de burgemeesters zelf ook nog altijd niet wat ze financieel moeten bijdragen aan de nieuwe zone.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22259","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

Maar van een uitstel willen de burgemeesters niet weten.  “We hebben maanden verloren met de regeringswissel en moeilijke onderhandelingen. Maar het feit is dat we op 1 januari gaan starten en gaan proberen om tegen dan een antwoord te hebben op alle vragen”, benadrukt Vilvoords burgemeester Hans Bonte.