hertmans.jpg

Stefan Hertmans uit Beersel in de running voor Libris Literatuur Prijs

din 7 feb 2017

Schrijver Stefan Hertmans uit Beersel heeft met zijn boek ‘De bekeerlinge’ een plaats veroverd op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Op 20 maart worden de zes auteurs bekendgemaakt die op de shortlist staan van deze prestigieuze literaire onderscheiding.

Naast Stefaan Hertmans staan nog 4 andere Belgen op de longlist: Lize Spit (Het smelt), Herman Brusselmans (De fouten), Jan Lauwereyns (Iets in ons boog diep) en Jeroen Olyslaegers (Wil). Stefan Hertmans haalde in 2014 ook al de shortlist met zijn klassieker ‘Oorlog en terpentijn’.

De Nederlandse kanshebbers zijn Walter van den Berg, Auke Hulst, Eva Meijer, Marja Pruis, Simone van Saarloos, Allard Schröder, Hanna Bervoets, Alfred Birney, Arnon Grunberg, A.F.Th. van der Heijden, Herman Stevens, Anton Valens en Christiaan Weijts.

Op 20 maart weten we wie de shortlist haalt. Die schrijvers krijgen elk 2.500 euro. Op 8 mei wordt de laureaat bekend gemaakt, die krijgt 50.000 euro. Vorig jaar sleepte Connie Palmen de felbegeerde prijs in de wacht met zijn boek ‘Jij zegt het’.