handelaars_halle_parkeerbeleid.jpeg

Sympathisanten Halse handelaars verzamelen buiten tijdens overleg met stad

vrij 15 okt 2021

In Halle hadden de Verenigde Handelaars vanmorgen een overleg met het stadsbestuur over het nieuwe parkeerbeleid. Vorige week schreven de handelaars een open brief waarin ze dat recent ingevoerde beleid “de nagel aan hun doodskist” noemden. Ze willen goedkopere tarieven. Aan het stadhuis van Halle verzamelden ook een aantal sympathisanten van de handelaars.

 

“Ik woon in het centrum van Halle en zie dat alle Hallenaren afzien door het parkeerbeleid,” vertelt initiatiefnemer en inwoner Sanjoy Vanderhaegen. “Mensen blijven weg uit onze stad, komen geef terrasje meer doen of gaan niet meer uit eten. Ook zijn er oudere mensen die geen bezoek meer krijgen, want bezoekers moeten 17 euro aan parkeergeld betalen voor een dag. Er moet echt iets gebeuren, dit kan zo niet verder.”

Het stadsbestuur van Halle reageerde eerder deze week verontwaardigd op de brief van de handelaars en wou de lucht klaren door hen uit te nodigen voor overleg. Het overleg zou constructief verlopen zijn en het stadsbestuur onderzoekt de voorstellen die de handelaars formuleerden.