Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Technische diensten De Lijn leggen werk neer

Technische diensten De Lijn leggen werk neer

Er is een spontane staking uitgebroken bij de technische diensten van De Lijn in Vlaams-Brabant. Dat meldt de socialistische vakbond. Volgens de vervoersmaatschappij heeft de staking geen gevolgen voor de dienstregeling in onze regio.

Volgens de socialistische vakbond hebben de werknemers die de bussen onderhouden spontaan het werk neergelegd. "Er is ontevredenheid over de werkdruk, het gebrek en wisselstukken en het loonbeleid van De Lijn. De spontane actie wordt door zo'n 90% van het personeel opgevolgd", zegt Marcel Conters van de socialistische vakbond.

Voorts hekelen de vakbonden ook de gebrekkige communicatie van De Lijn, de stijgende uitbestedingen aan privébedrijven en de afscheuring van de technische diensten van het moederbedrijf De Lijn. De vervoersmaatschappij betreurt dat er is gekozen voor een wilde staking in plaats van de dialoog aan te gaan.

"De directie is altijd bereid om te praten. We zijn op de hoogte dat er momenteel problemen zijn. Er wordt dan ook hard gewerkt om die op te lossen maar dat is niet altijd onmiddellijk zichtbaar op de werkvloer en het vraagt ook tijd, zoals alle betrokkenen weten", zegt Inge Debruyne van De Lijn. De spontane staking heeft geen invloed op de dienstverlening van De Lijn in Vlaams-Brabant.