Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Testcentrum Brussels Airport vandaag geopend

Testcentrum Brussels Airport vandaag geopend

Op de luchthaven van Zaventem opende vanmorgen een coronatestcentrum de deuren. Zo kunnen passagiers zich meteen op de luchthaven laten testen. In een eerste fase zijn de tests alleen bestemd voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Ook wie niet reist maar in het kader van contacttracing getest moet worden, zal in testcentrum terechtkunnen.

Het testcentrum op de luchthaven opende vanmorgen om 6 u de deuren voor de eerste passagiers.

‘We hebben het initiatief genomen om een testcentrum te installeren op de luchthaven om de gezondheidsmaatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 nog te versterken en zo ons steentje bij te dagen aan de volksgezondheid", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Vanaf  vandaag kunnen passagiers die terugkeren uit een rode zone zich meteen na hun aankomst op de luchthaven laten testen. In een tweede fase, eind september, zullen ook vertrekkende passagiers zich kunnen laten testen. Daarnaast zal ook wie niet reist, maar zich moet laten testen in het kader van de contacttracing in dit testcentrum terechtkunnen.

Het Test Centre wordt uitgebaat door Ecolog als logistieke partner. Voorlopig worden de resultaten nog extern verwerkt. Tegen eind september zal het mobiele lab op Brussels Airport klaar zijn en kunnen de tests ter plaatse verwerkt worden, waardoor de resultaten sneller beschikbaar zullen zijn. 

De resultaten zullen binnen de 24 uur beschikbaar zijn. Zodra het laboratorium op Brussels Airport klaar is, zullen de resultaten al binnen de 3 uur beschikbaar zijn voor de sneltests en gemiddeld binnen de 9 uur voor de standaard tests.

Het testcentrum is 7 dagen op 7 geopend, ook op zon- en feestdagen en dat doorlopend van 3 u 30 u 's ochtends tot middernacht. Brussels Airport raadt wel aan om op voorhand een afspraak te maken; Dat kan via https://brusselsairport.ecocare.center

 

 

Meer over het testcentrum op Brussels Airport, vanavond in ons nieuws.