diepvennen_londerzeel.jpg

Toerisme Vlaanderen investeert 113.000 euro in Vlaams-Brabantse logiesinfrastructuur

zon 16 aug 2015

Toerisme Vlaanderen investeert 113.000 euro in Vlaams-Brabantse logiesinfrastructuur. Met het geld dat werd vrijgemaakt door bevoegd minister Ben Weyts uit Beersel, kunnen campings, hotels en b&b’s structurele verbeteringen uitvoeren. Het is de bedoeling dat ze hun logiesinfrastructuur toegankelijker en kindvriendelijker maken. 

Minister van Toerisme Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Maar niet elk camping, hotel of b&b heeft de nodige voorzieningen voor mensen met een fysieke beperking. Uitbaters die investeren in modern sanitair dat ook toegankelijk is voor mensen met een beperking krijgen daarom van de minister een financiële ondersteuning. Hetzelfde geldt voor hotels en b&b’s die investeren in extra kindvriendelijke voorzieningen.

Zo krijgt onder meer gezinscamping Diepvennen in Londerzeel (foto) ruim 27.000 euro. Ook Hotel Panorama in Overijse krijgt zo’n 27.000 euro. Hotel Soret in Overijse ontvangt ruim 19.000 euro en het Hof van Keuppens in Herne bijna 2.000 euro.