Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toernee Mondi’alle sluit wereldmaand af

Toernee Mondi’alle sluit wereldmaand af

In Halle vond vandaag de afsluiter plaats van November Wereldmaand. Toernee Mondi’alle bracht al voor de dertiende keer allerlei activiteiten naar de stad. Een extra smaakmaker dit jaar was het culinaire concept Toernee Invitée.

 

In de namiddag was er Swaree Kadee, een kindernamiddag in cultuurcentrum ’t Vondel met workshops en een slotfeest. In de Halse straten waren er straatartiesten en vuuracts te zien. 's Avonds waren er optredens in tal van cafés. Funk, soul of rock 'n roll, er was voor elk wat wils. Kers op de taart was het traditionele vuurwerk in de stad. 

Nieuw dit jaar was Toernee Invitee, een foodconcept waarbij 22 Halse gezinnen hun woning omtoverden tot restaurant. Het eten zelf werd klaargemaakt door het team van Toernee Mondi'Alle en gasten konden gezellig aanschuiven aan iemands eettafel. 

Met de opbrengst wil Toernee Mondi'Alle dit jaar de vzw Comundos steunen. De organisatie leert jongeren in het zuiden kritisch om te gaan met moderne communicatie en wil de communicatieve vaardigheden van jongeren aanscherpen.