toernee_mondialle.jpg

Toernee Mondi'alle steunt Climate Express

zat 28 nov 2015
Maandag begint in Frankrijk de belangrijke klimaatconferentie. De grote betogingen in Parijs, Brussel en Oostende op de vooravond van de top zijn afgelast vanwege de terreurdreiging. Maar in Halle blaast Toernee Mondi'alle morgen wel verzamelen voor het klimaat.
 

Wakker van het klimaat
Toernee Mondi'alle en November Wereldmaand stonden een maand lang in het teken van het klimaat en de fiets. Nu de klimaatbetoging in Parijs én in Oostende morgen niet kunnen doorgaan, willen de Halse vrijwilligers tonen dat ze Climate Express steunen en wakker liggen van het klimaat.
 
Verzamelen rond Servais
Op zondag 29 november verzamelen ze om 14u rond het standbeeld van Servais in het centrum van Halle om daar een gezellige namiddag te beleven. De organisatie hoopt op een massale aanwezigheid om te tonen dat Hallenaren zich zorgen maken rond het klimaat. De wereldbol rond Servais zal naar verluidt ook helemaal anders kleuren.
 
Halle kleurt groen
Toernee Mondi'alle roept ook elke Hallenaar op om tijdens de klimaattop een groene vlag, T-shirt, sjaal,... uit te hangen en Halle groen te laten kleuren.