Toestand Paul Severs blijft zorgwekkend

5 jaar geleden

De toestand van Paul Severs blijft zorgwekkend. Dat heeft zoon Christophe Severs gezegd op sociale media. "Het gaat terug minder goed met hem door bijkomende complicaties."

Paul Severs ligt al een week in het ziekenhuis nadat hij een hartaanval kreeg tijdens een fietstocht. "Het gaat terug minder goed met hem, want er zijn nu ook wat complicaties bijgekomen op de longen waardoor hij terug moet geholpen worden met ademen," zegt Christophe Severs.

Praten is onmogelijk, maar Paul reageert volgens zijn zoon wel op vragen. "Hij is nog steeds bij bewustzijn en neurologisch gezien gaat het tamelijk goed met hem. Maar echt communiceren is moeilijk gezien de medicatie hem ook versuft en moe maakt."

De artsen hebben ook een gedetailleerder ziektebeeld kunnen schetsen over Severs. "Zijn hart was onder meer zwaar verzwakt door cholesterol. Verdere stappen, na stabilisatie van zijn kritieke toestand, zullen nodig zijn. Het blijft dus bang afwachten," besluit zoon Christophe. Severs liep bij zijn val ook twee gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en verwondingen aan het hoofd op.