Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Traiteur voert bewust inclusief personeelsbeleid

Traiteur voert bewust inclusief personeelsbeleid

De traiteurzaak van André Claessens in Zaventem levert dagelijks warme thuismaaltijden aan zo’n 500 senioren thuis. “Ik noem mijn zaak graag een zorgpartner. We verzorgen de senioren met een lekkere maaltijd, maar ik trek die zorg ook door in het personeelsbeleid. 10 van mijn werknemers hebben namelijk een arbeidsbeperking."

Dat André mensen met een arbeidsbeperking tewerkstelt, vindt hij evident. “Ik heb een verleden als verpleegkundige, dus weet heel goed wat de noden zijn van de zorgsector en die mensen. We werken nauw samen met VDAB en vzw Emino om mensen een kans te geven die op de traditionele arbeidsmarkt geen kans zouden hebben,” zegt zaakvoerder André Claessens.

10 van de 25 werknemers van André hebben een arbeidsbeperking. Volgens de man vraagt het om een andere aanpak. Vele van mijn werknemers hebben een visuele beperking, autismespectrumstoornis of psychiatrisch verleden.

“Ik focus mij op wat ze kunnen, niet op wat ze niet kunnen. Bovendien hebben ze ook voeling met onze doelgroep. Sommige werknemers hebben aan de andere kant gestaan en ooit zelf beroep moeten doen op anderen om maaltijden te ontvangen. Nu bereiden ze zelf en leveren ze bij anderen. Ze zijn dan ook het ideale uithangbord voor mijn traiteurszaak,” besluit André.