werkzaamheden3.png

Twee maanden structureel onderhoud aan knooppunt Strombeek-Bever

zon 31 mei 2015

Op 15 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met het structureel onderhoud van verschillende takken en invoegstroken van het verkeersknooppunt Strombeek-Bever van de A12 en de Brusselse ring (R0). De werkzaamheden gebeuren vooral 's nachts en zullen twee maanden duren.

 

Het knooppunt van de A12 en de RO ter hoogte van Strombeek-Bever heeft op sommige plaatsen dringend nieuw asfalt nodig. Ook de op- en afrit Strombeek-Bever langs de A12 moet heraangelgd worden. AWV maakt van de gelegenheid gebruik om ook tellussen in het asfalt aan te leggen. Zo kan het Vlaams Verkeerscentrum in de toekomst de verkeersdrukte beter opvolgen. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30952","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"430","width":"610"}}]]

Werkzaamheden gebeuren grotendeels ‘s nachts
Het overgrote deel van de werken zal ’s nachts gebeuren. In de maand juni wordt er gewerkt van 20u tot 5u ’s morgens. In juli en augustus zal de aannemer de rijbaan pas om 6u ’s morgens vrijgeven. Tijdens het bouwverlof zal aan de A12 enkele dagen overdag gewerkt worden, het verkeer moet dan over twee versmalde rijstroken. 

Op de Brusselse Ring blijven overdag langs de A12 steeds alle rijstroken beschikbaar. Het afsluiten van op- en afritten, invoeg- of parallelstroken wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Als ze moeten worden gesloten, zal dat enkel ’s nachts zijn en wordt omleidingssignalisatie en aankondigingsborden voorzien. 

In de werfzones geldt een snelheidsbeperking van 70km/u.

Beeldmateriaal: © AWV