93272_luchthaven_corona.jpg

Vakbonden dreigen met acties op Brussels Airport

woe 23 jun 2021

Op Brussels Airport dreigen de vakbonden met acties tijdens de zomervakantie. Eind deze week zitten ze samen met de luchtvaartuitbater om alsnog een oplossing te vinden voor de sociale onrust en zo een staking af te wenden.

De vakbonden vrezen dat Brussels Airport via een reorganisatie een aantal werknemers wil degraderen of zelfs ontslaan, terwijl de luchthaven net investeringen plant. “Die gebeuren eigenlijk op de kap van de besparingen die onder andere het personeel deed”, zegt Kurt Callaerts van de christelijke vakbond. “Tegelijk wil Brussels Airport zonder enige vorm van overleg tussen de sociale partners zich afmaken van personeelsleden die volgens hen niet meer passen in hun plannen. Brusssls Airport misbruikt de goodwill van het personeel tijdens de coronacrisis.”

De luchthavenuitbater ontkent in Het Laatste Nieuws dat er ontslagen zullen vallen. Eind deze week staat er een verzoeningsgesprek op de agenda. Als daar geen oplossing gevonden wordt, zullen het ACOD en het ACV een stakingsaanzegging indienen. De grote vakantie-uittocht van volgende week zal gespaard blijven van acties, maar nadien kunnen reizigers wel hinder ondervinden.