Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Van 3 jaar cel naar werkstraf voor inbraak in Dilbeekse 'spookvilla'

Van 3 jaar cel naar werkstraf voor inbraak in Dilbeekse 'spookvilla'

Een man die in oktober 2018 had ingebroken in een leegstaande villa langs de Lenniksebaan in Itterbeek is op verzet veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De man was eerder bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel.

De 25-jarige man was een van de eerste jongeren die in de herfst van 2018 hadden ingebroken in de beruchte ‘spookvilla’ waar volgens geruchten grote sommen cash geld verstopt zaten. Toen hij samen met enkele vrienden buitenkwam, werden ze betrapt door de politie. Twee kompanen konden onmiddellijk worden opgepakt en hadden volgens de politie een aanzienlijke som weten buit te maken. De twintiger kon kort nadien worden opgepakt en gaf toe geld uit de villa te hebben gestolen. Hij daagde aanvankelijk niet op voor zijn proces omdat hij bij familie in het buitenland verbleef en werd bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel.

De man, die na zijn aankomst in België werd opgepakt om zijn straf uit te zitten, tekende verzet aan en moest zich vorige maand verantwoorden voor de strafrechter. Die legde hem vandaag een werkstraf op van 120 uur. De beruchte villa is inmiddels verkocht en wordt momenteel gerenoveerd en zal opnieuw worden bewoond.