haachtsesteenweg.jpg

Van Diegem naar Vilvoorde voortaan via rotonde Brucargo

vrij 26 maa 2021

Vanaf maandag wordt de verkeerssituatie aan de afrit Vilvoorde Luchthavenlaan gewijzigd zolang de herinrichtting van de Woluwelaan duurt. Sinds de rechtstreekse verbinding van de Binnenring rond Brussel met de Woluwelaan is afgesloten, is het verkeer daar te veel toegenomen en ontstaan er in de avondspits te lange files. Wie vanuit Diegem via de Haachtsesteenweg en de Luchthavenlaan richting rotonde De Vuist wil rijden, zal moeten omrijden.

De omleiding richting De Vuist zal verlopen via de Bataviastraat (richting Brucargo). Vervolgens zullen automobilisten aan de rotonde van de cargozone rechtsomkeer moeten maken om daarna over het viaduct van de Luchthavenlaan naar Vilvoorde te rijden.

Wegen en Verkeer voert sinds een paar weken grote werkzaamheden uit op de Woluwelaan in Machelen. De komende jaren komt er op de Woluwelaan een vrije bedding voor de Ringtrambus, veilige fietspaden en een vlotte verbinding van de Woluwelaan met de Ring rond Brussel. Daarom is afrit 5 van de Binnenring afgesloten en wordt het verkeer sindsdien omgeleid via de E19 en de afrit Vilvoorde Luchthavenlaan.

[[{"fid":"103260","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Kaartje: Wegen en Verkeer