Veiligheidsmaatregelen blijven van kracht na brand industriepark Londerzeel

vrij 19 jun 2015

De gemeentebesturen van Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Willebroek en Mechelen hebben donderdagavond een aantal extra preventieve veiligheidsmaatregelen genomen naar aanleiding van de brand in het industriepark in Londerzeel. Zo vragen ze de inwoners om ook de volgende dagen jonge kinderen en dieren binnen te houden en geen groenten en fruit uit de eigen tuin te consumeren.

De brand woensdagnacht bij de industriële bakkerij Lantmännen in het industriepark van Londerzeel veroorzaakte heel wat roetneerslag in de ruime regio. Daarom roepen de burgemeesters van Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Willebroek en Mechelen de inwoners op om ook de volgende dagen kinderen en dieren binnen te houden en geen groenten en fruit uit de eigen tuin te consumeren. Deze veiligheidsmaatregelen gelden ook voor de professionele fruit- en groentetelers en veehouders.

Voorts willen de gemeenten de roetneerslag in kaart brengen om de veiligheidsmaatregelen de volgende dagen te kunnen bijsturen. Dus wie roetdeeltjes of brokstukken in zijn tuin of op straat gevonden heeft, wordt gevraagd om dit te melden. Al deze veiligheidsmaatregelen blijven ook de volgende dagen van kracht tot er meer duidelijkheid is over de uitgevoerde metingen.