Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde in beroep tegen vergunning Broeklin: "Bedreiging voor de regio"

Vilvoorde in beroep tegen vergunning Broeklin: "Bedreiging voor de regio"

De stad Vilvoorde start een procedure op bij de Raad van Vergunningsbetwistingen om de voorlopige vergunning die Uplace kreeg voor het Broeklin-project in Machelen ongedaan te maken. Het stadsbestuur vraagt ook een schorsing van de vergunning, zodat Uplace niet kan starten met de werken totdat er een uitspraak is.

Eind maart kreeg Uplace van de Vlaamse regering een vergunning voor het Broeklin-project in Machelen. Aan die vergunning waren wel voorwaarden gekoppeld, onder meer op het vlak van mobiliteit. Na grondig onderzoek voelt de stad Vilvoorde zich naar eigen zeggen verplicht een procedure aan te spannen tegen deze vergunning. Vilvoorde blijft zich vragen stellen over de economische en ecologische impact van het project op de regio. 

"Binnen de stad is er consensus dat het project onder zijn huidige vorm nog steeds een ernstige bedreiging vormt voor de leefbaarheid van de regio Vilvoorde", zegt burgemeester Hans Bonte. "Het is voor iedereen duidelijk dat een te grote impact op de mobiliteit door één project de realisatie van de overige projecten binnen het gebied hypothekeert. Het blijft bijgevolg een raadsel hoe Uplace een vergunning bekomt om aan de voet van het viaduct een parking te exploiteren van 4.500 wagens”, zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte.