centrumvilvoorde.jpg

Vilvoorde: handelaars gaan klanten belonen met parkeervouchers

don 19 jul 2018

In Vilvoorde schenken de stad en Apcoa, uitbater van de nieuwe ondergrondse parking ‘Grote Markt’ , 10 000 vouchers voor een gratis uur parkeren aan een reeks handelaars in het centrum. Zij kunnen ze op hun beurt schenken aan hun klanten als kleine attentie.

Sinds 23 april is de ondergrondse parking ‘Grote Markt’ te Vilvoorde geopend. De parking is deel van de heraanleg van de centrale winkelstraten, met de Grote Markt als sluitstuk, en moet zorgen voor een vlottere bereikbaarheid van het handelscentrum.

Stad en parkinguitbater schenken nu 10.000 vouchers voor een uur gratis parkeren in de ondergrondse parking aan een reeks Vilvoordse handelaars. Zij kunnen ze aan hun klanten meegeven. Vilvoords schepen voor leefmilieu, lokale economie en toerisme Viviane Schaessens (N-VA): “We doen dit om de parking bij een breder publiek bekend te maken, maar ook als attentie naar de handelaars op en rond de Grote Markt die de voorbije jaren hinder hebben ondervonden door de heraanleg van het centrum.”

De stad hoopt zo de klantenbinding bij de handelaars te vergroten en mikt ook op maximaal gebruik van de ondergrondse parking, zodat bovengronds zoekverkeer zo veel mogelijk wordt vermeden.

De vouchers worden uitgedeeld aan de handelaars van het kernwinkelgebied, aangevuld met de straten rond de Grote Markt..

Intussen gaan een aantal werken op de Grote Markt, ondanks het bouwverlof, onverlet door. Eerder deze week werden de fundering en de dakstructuur van de luifel geplaatst. Deze wordt eind augustus verder afgewerkt. Begin oktober zou de vernieuwde Grote Markt officieel kunnen geopend worden.