Vlaams-Brabant wil provincie opsmukken met street art

din 21 jul 2015

Welke verloederde plekken in Vlaams-Brabant verdienen het om  opgefleurd te worden door een prachtige muurschildering? Laat het weten aan de provincie want uiteindelijk zullen 10 zogenaamde hotspots weerhouden en opgesmukt worden met street art. 

In Vilvoorde werd eerder dit jaar al een 362 meter lange muur aan de Bavaylei onder handen genomen door graffitikunstenaars. Het resultaat is indrukwekkend en wordt ook gesmaakt door de buurtbewoners. (Bekijk ook de reportage: ‘Graffitimuur in Vilvoorde ingehuldigd’)  

In 2016 zullen ook nog 10 andere plekken in onze provincie opgefleurd worden met street art. Vlaams-Brabant doet daarbij een oproep aan de inwoners om zelf locaties voor te stellen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"33085","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"361","width":"610"}}]]

Het moet gaan om publieke, niet commerciële ruimtes. Ook binnenlocaties komen in aanmerking. Dus ken je een plek waar street art een meerwaarde zou betekenen, stuur je een foto van de locatie en een motivering naar cultuur@vlaamsbrabant.be.

De provincie zal uiteindelijk 10 locaties selecteren, in mei volgend jaar zal er de street art aangebracht worden.