Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voormalige gemeentesecretaris Kampenhout veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag

Voormalige gemeentesecretaris Kampenhout veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag

De voormalige gemeentesecretaris van Kampenhout is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro voor feiten van ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer. De helft van de boete is wel met uitstel. De man, die op het moment van de feiten ook voorzitter was van de CD&V-afdeling in Lennik, kreeg de geldboete omdat hij ongepaste berichten had gestuurd naar verschillende vrouwelijke personeelsleden.

De gemeentesecretaris werd in de zomer van 2018 ontslagen door de gemeenteraad van Kampenhout nadat er verschillende klachten waren ingediend voor grensoverschrijdend gedrag. De man had onder andere via Facebook ongepaste berichten naar enkele leden van zijn personeel gestuurd. Hij gaf toe dat hij berichten had gestuurd, maar verklaarde op zijn proces dat die niet seksueel getint waren en dat hij een lossere sfeer op het werk wilde creëren.

Volgens de rechtbank was er wel sprake van ongewenst seksueel gedrag en de voormalige gemeentesecretaris werd voor die feiten vandaag veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De man kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.