vlcsnap-2015-09-29-16h25m37s79.png

Voormalige vluchtelinge Thalia Tsé organiseert benefiet in Vilvoorde

din 29 sep 2015

Vorige zondag werd ten voordele van vzw Vluchtelingenwerk Vlaanderen een benefietgala georganiseerd in Brasserie Canal in Vilvoorde. De vluchtelingencrisis houdt iedereen bezig, ook voormalige vluchteling en ster van de avond Thalia Tsé. 

Thalia is een Vilvoordse soul-zangeres uit Vilvoorde die, toen ze 8 was, met haar broer en haar mama vanuit Burundi naar België is gevlucht. “Dat was ten tijde van de guerrilla-oorlog in Burundi tussen de Hutu en de Tutsi. We zijn toen naar België gekomen en hebben hier asiel aangevraagd. Dat verloopt allemaal niet zo gemakkelijk. Jullie moeten echt niet denken dat mensen naar hier komen en ze meteen mogen blijven. Het is echt niet zo. Het is goed dat er opvang is. Want wat ik allemaal heb gezien tijdens de oorlog in Burundi, dat wens ik echt niemand toe”, aldus Thalia.

Vandaag is Thalia 26. Al in 2011 bracht ze haar eerste single uit: Steppin' Back. En binnenkort komen er ook een pak nieuwe nummers bij. Thalia is niet alleen zangeres maar ook financieel adviseur. Met haar benefiet vorig weekend wou ze duidelijk maken dat we samen iets kunnen betekenen voor de duizenden vluchtelingen. Een uitgebreid sfeerverslag krijg je vanavond in KrisKras.

Meer info over Thalia Tsé vind je op http://www.thaliatse.com/