Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorstellen brandweerleiding onvoldoende voor personeel

Voorstellen brandweerleiding onvoldoende voor personeel

De vakbonden zijn niet onder de indruk van de maatregelen die de leiding van de nieuwe zone neemt om de administratieve achterstand weg te werken. Die maatregelen zullen niet volstaan en komen te laat, zeggen de vakbonden. 

Bonte, die voorzitter is van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, liet woensdag weten dat er een centraal secretariaat zal worden geïnstalleerd dat de administratieve achterstand door de brandweerhervorming moet wegwerken. Hiervoor worden zeven nieuwe krachten in dienst genomen. (Lees ook ‘Nieuw secretariaat voor brandweerzone West moet problemen verhelpen’)

Maar de vakbonden zijn niet onder de indruk. “We zijn tevreden dat er maatregelen genomen worden. Spijtig genoeg gaat het om tijdelijke contracten. Dat zijn mensen die nog moeten opgeleid worden. Dus dat is geen onmiddellijke oplossing. Dus dit is onvoldoende en veel te laat”, zegt Nele Massaer van de christelijke vakbond.

Vanavond leggen de vakbonden de maatregelen voor aan de brandweermannen. Maar de kans is klein dat hiermee een mogelijke staking van de baan is.