wapens.jpg

Voortvluchtige wapenhandelaar uit Lennik gevat in Marseille

din 16 jun 2015

De man bij wie in een loods in Lennik in april enkele honderden wapens gevonden werden, is gearresteerd. Hij hield zich schuil op een camping in de buurt van Marseille in Frankrijk. 

Eind april vond werd in Lennik een arsenaal aan wapens gevonden tijdens een huiszoeking door de politie van de zone Rode (Drogenbos/Linkebeek/Sint-Genesius-Rode). Er werden onder meer oorlogswapens, handvuurwapens, munitie en granaten in beslag genomen.

De zaak was aan het rollen gegaan tijdens een controleactie tegen woninginbraken begin maart. Toen ontdekte de politie van de zone Rode in een wagen een operationeel aanvalswapen dat door het Zwitserse leger gebruikt wordt. De politie hield meteen een huiszoeking maar dat leverde niet veel op.  Tijdens de tweede huiszoeking botsten de speurders in een loods in Lennik op de oorlogswapens. Maar de eigenaar was intussen wel al verdwenen.

De man stond internationaal geseind. Vorige week kwam de Frans politie hem op het spoor. Vrijdag werd hij opgepakt in een camping in het Zuid-Franse Brignolles in de buurt van Marseille. Het is nu wachten op zijn uitlevering.