Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vooruitblik: Kan Eppegem punten pakken bij Diegem?

Vooruitblik: Kan Eppegem punten pakken bij Diegem?

In de tweede amateurklasse A gaat het niet goed met voetbalclub KFC Eppegem. Half februari stond het team nog zesde. Nu, zes weken later is Eppegem gezakt naar de derde laatste plaats met amper twee punten meer dan hekkensluiter Dikkelvenne. Morgen trekt Eppegem naar Diegem dat ondertussen is opgeklommen naar de tiende plaats.

Promovendus Eppegem begon sterk aan het seizoen met 10 op 12. Maar in november trok trainer Greg Vanderidt, die het team van eerste provinciale naar tweede amateur loodste, naar Rupel Boom. Zijn opvolger Pascal Schaevers werd na de 1-5 nederlaag tegen Menen van vorig weekend aan de deur gezet. Sportief manager Mark Talbut neemt nu het roer over tot het einde van het seizoen. Zijn taak? Ervoor zorgen dat Eppegem niet degradeert. “Deze groep is het niet gewoon om tegen degradatie te moeten voetballen”, legt hij uit. “De ploeg kende alleen maar successen. Je ziet dan ook dat deze stress toch wel verlammend werkt op de spelersgroep.”

Punten pakken
De derby van morgen tegen Diegem wordt niet makkelijk. Diegem droeg maandenlang de rode lantaarn, maar na een wederopstanding staat de ploeg nu op plaats tien. Vorig weekend ging het team zelfs winnen op het veld van de leider. De strategie van Eppegem is dan ook duidelijk: “we moeten punten pakken en wedstrijden winnen. Dat kan je niet doen door afwachtend te gaan voetballen,” aldus Talbut. “We moeten vooruit durven te voetballen en het voortouw nemen.”

Het verschil tussen de nummer zes en de laatste in de stand bedraagt amper tien punten en zo blijft alles nog mogelijk in tweede amateurklasse.