Wachttijden op Brussels Airport door actie bewakingsagenten

din 22 okt 2019

Zo'n 350 bewakingsagenten zijn om 6 uur vanochtend verzameld aan het NAVO-hoofdkwartier in Evere. Ze zijn ontevreden over de aanslepende onderhandelingen over een nieuwe cao. Door het protest zijn er ook extra wachttijden op Brussels Airport. Die lopen intussen op tot een uur.

Volgens de vakbonden zijn de koopkracht, de kwaliteit van de arbeid en de vergoeding van de flexibiliteit de grootste struikelblokken in de nieuwe cao. Doordat honderden bewakingsagenten protesteren, is er een tekort aan agenten op Brussels Airport. "De wachttijden om handbage te controleren, loopt op tot zo'n uur. We roepen reizigers op om tijdig naar de luchthaven te komen", meldt de luchthaven. 

De luchthaven verwacht dat tegen 10 uur de grootste hinder voorbij zal zijn omdat tegen dan de meeste vluchten vertrokken zijn. Als het sociaal overleg niet positief evolueert, dreigen er nieuwe acties. Die zouden op de luchthaven hinder kunnen veroorzaken in de herfstvakantie, doorgaans een drukke periode voor Brussels Airport.