werkzaamheden.jpg

Wegen en Verkeer plant drie grote werven in onze regio

vrij 6 feb 2015

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de komende maanden drie grote werven in onze regio. Op de A12 in Londerzeel worden twee bruggen vervangen, In Machelen wordt de Woluwelaan heringericht en in Strombeek-Bever krijgt de overgang met de Brusselse Ring een nieuwe afsaltlaag.

In Machelen zal Wegen en Verkeer gedurende anderhalf jaar het knooppunt van de Brusselse Ring, de E19 en de Woluwelaan te vervolledigen. De Woluwelaan wordt ook veiliger gemaakt voor fietsers, voergangers en automobilisten van aan het kruispunt met de Haachtsesteenweg tot net voorbij het kruispunt met de Nieuwbruglaan. Voor dit deelproject trekt het Agentschap twee jaar en vier maanden uit.

Op de A12 in Londerzeel is het Agentschap Wegen en Verkeer al sinds eind december 2013 in de weer om twee bruggen te vervangen. Die werkzaamheden zullen nog tot januari 2016 duren.

Komende zomer krijgt de overgang van de Brusselse ring naar de A12 ter hoogte van Strombeek-Bever een structureel onderhoud. Het complexe op- en afrittensysteem dat de Brusselse Ring (R0) met de A12 verbindt heeft op sommige plaatsen dringend nieuw asfalt nodig. Ook de op-en afrit Strombeek-Bever langs de A12 wordt heraangelegd. De werkzaamheden zullen vooral ’s nachts plaatsvinden en in zes fases gebeuren om de hinder maximaal te beperken.