werken_itterbeek.jpg

Werfellende Sint-Anna-Pede na 10 jaar eindelijk voorbij

maa 19 jan 2015

In het Dilbeekse gehucht Sint-Anna-Pede is de heropening van de Rollestraat dit weekend gevierd met een straatfeest. Bijna 10 jaar lang was de buurt herschapen in een werf.  Eerst door de GEN-werkzaamheden. Daarna vernieuwde  Aquafin de rioleringen.

Anderlechticonen Paul Van Himst en Michel Verschueren mochten zaterdag de Rollestraat en de omliggende straten officieel heropenen. “En dat moest gevierd worden”, verduidelijkt Luc Deleu, voormalig schepen van openbare werken in Dilbeek.

“We zijn hier geconfronteerd geweest met de GEN-werkzaamheden, het nieuwe spoorwegnetwerk naar Brussel. Dat heeft vier of vijf jaar geduurd. En daarna zijn er werkzaamheden gestart van Aquafin en de gemeente. Eigenlijk wonen de mensen hier al 8 of 9 jaar op een werf”, zegt Deleu.

Niet iedereen feest mee

Enkele boze buurtbewoners daagden niet op op het straatfeest. Vooral de Aquafinwerkzaamheden hebben hier kwaad bloed gezet.  Vele huizen en opritten liepen schade op omdat Aquafin hier acht meter diep in de grond moest boren (zie archieffoto).

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24917","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]

“Ik denk dat het nog een staartje zal krijgen”, zegt Stijn Quaghebeur, de huidige schepen van Openbare Werken in gesprek met RINGtv. “Maar het belangrijkste is dat dit allemaal achter de rug is en dat we 5 kilometer straat vernieuwd en verkeersveilig hebben gemaakt”, zegt Quaghebeur.

De nieuwe fiets- en voetpaden waren dringend nodig voor de veiligheid. Want de Rollestraat ligt op een sluiproute voor wie vanuit het Pajottenland richting de Brusselse Ring moet.