nekkerbos.png

Werken uitbreiding Nekkerbos van start

woe 3 okt 2018

De werken om het gecontroleerde overstromingsgebied Nekkerbos in Grimbergen uit te breiden, gaan van start. De provincie had die begin 2017 aangekondigd. Doel: de aanhoudende wateroverlast in het stroomgebied van de Maalbeek aanpakken

Bij hevige of langdurige regen treden de waterlopen in Grimbergen nog geregeld buiten hun oevers. Vooral het gebied tussen de ’s Gravenmolen en Wolvertemsesteenweg, heeft dan af te rekenen met wateroverlast vanuit de Maalbeek en de Bruinborrebeek.

In 2009 legde de provincie het overstromingsgebied Nekkerbos aan met een buffercapaciteit van 45.000 kubieke meter en het Beverbos in Wemmel (10.000 m³) dat meer stroomopwaarts ligt. Omdat dit blijkbaar nog steeds ontoereikend is, krijgt Nekkerbos alvast 10.000 m³ extra buffercapaciteit.

Daartoe wordt een deel van de voormalige stortplaats afgegraven en wordt het ecologisch minst waardevolle deel van de natuurzone Nekkerwei mee ingeschakeld als tijdelijk overstroombaar gebied. De werken zouden nog voor het jaareinde afgerond zijn.