Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werknemers Belle-Vue leggen het werk neer

Werknemers Belle-Vue leggen het werk neer

Werknemers hebben vandaag het werk neergelegd in alle brouwerijen en depots van AB Inbev. Dat is ook het geval bij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw. Aanleiding van de staking zijn mislukte onderhandelingen over de cao.

De actie wordt ondersteund door de drie bonden en wordt opgevolgd door de arbeiders, bedienden en kaderleden van de Belgische biergigant. Dat zoveel werknemers de staking opvolgen, toont volgens de vakbonden dat de problemen diep zitten. Het gaat volgens hen vooral om aanslepende onderhandelingen over werkzekerheid en inkomensgarantie, de correcte uitbetaling van de lonen en de RSZ-aangifte. De stakingsactie duurt 24 uur. Het is niet bekend of de werknemers van AB Inbev daarna opnieuw aan de slag gaan.

De directie van AB InBev bevestigt dat er in de brouwerijen en depots gestaakt wordt, maar stelt de impact hiervan op de bedrijfsactiviteiten momenteel nog niet te kunnen inschatten. Verwijzend naar het feit, dat dinsdag de nieuwe CAO-onderhandelingen gestart zijn, stelt de directie voorts alle kansen te willen aan dit sociaal overleg. Men zal daarom ook geen publieke verklaringen over de stakingsactie. "Onderhandelingen met de sociale partners worden rond de tafel gevoerd", aldus AB InBev.