verpleegkundige.jpg

Wie is de beste verpleegkundige van Vlaams-Brabant?

din 12 mei 2015

Vandaag is het de Internationale Dag van de verpleegkundige. Het Wit-Gele kruis maakt van de gelegenheid gebruik om haar werknemers op een voetstuk te plaatsen, en dat met een ludieke Facebookactie. 

“Wat ik mooi vind in deze job is het permanente contact met de mensen. Mee helpen nadenken over hun problemen. En dat maakt deze job zeer boeiend”, vertelt ons Behrooz Ghoraishvand, een verpleegkundige uit Vilvoorde.

Behrooz werkt nu een jaar als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. Hij werkte eerst in de transportsector, maar heeft zich helemaal omgeschoold. Hij maar ook alle andere thuisverplegers verdienen volgens het Wit-Gele Kruis eigenlijk een standbeeld. Daarom is er een ludieke actie gestart op Facebook. 

Op de provinciale Facebookpagina's van het Wit-Gele Kruis kunnen patiënten, familieleden, kennissen, maar ook collega-verpleegkundigen hun favoriete thuisverpleegkundige nomineren tot eind mei. Diegene met de meeste stemmen krijgt een 3D-beeldje van zichzelf. “Ze doen heel wat voor onze patiënten. Met deze actie willen we een signaal geven dat we dit ook enorm waarderen”, vertelt Marina Verrijt van het Wit-Gele Kruis in Vilvoorde.