Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Ze heeft blijkbaar toch wat talent in de keuken'

'Ze heeft blijkbaar toch wat talent in de keuken'

Lina en Luk Lapage, een dochter en vader uit Dilbeek, hebben onze kookwedstrijd 'Beste Junior Kok 2015' gewonnen. Vooral voor papa Luk was dat een aangename verrassing: 'Ze heeft blijkbaar toch wat talent in de keuken, ik ben een fiere vader!'

Het doek is gevallen over 'De Beste junior Kok 2015'. Lina Lapage en haar papa Luk hebben de felbegeerde titel in de wacht gesleept. Als toemaatje kregen ze een gloednieuwe stoomoven. 

Hanne De Clerck en haar papa Michel uit Affligem werden tweede en kregen een fiets. Willronel Santos en zijn tante Rose uit Dilbeek eindigden op een mooie derde stek en kregen een grote flatscreentelevisie.

De publieksprijs ging naar Silke Ruebens uit Asse en haar oom Stefaan uit Affligem. Zij verzamelden maar liefst 1360 voorkeursstemmen, bijna 700 meer dan de tweede. 

De vijfde editie van Beste Junior Kok zag er een beetje anders uit dan de vorige. De jonge koks moesten niet alleen achter het fornuis staan, ze kregen allemaal hulp van een familielid naar keuze. Een nieuwigheidje voor het programma, maar ook voor een aantal van de kandidaten. 

'Ik heb mijn dochter op een andere manier leren kennen', vertelde winnaar Luk aan Liesbeth. Iets wat Michel alleen maar kon beamen. Ook hij was angenaam verrast door wat zijn dochter allemaal bleek t ekunnen in de keuken: 'Wij hadden nooit samen gekookt vroeger, maar in de toekomst moeten we dat toch meer doen.' 

 

Foto's: 5th Art Photography